Morgonfoto runt Steninge slott

Har man min läggning är det helt naturligt att kl 07 en söndagsmorgon vara ute och leta fotoobjekt mellan Arlanda och Täby. Åtminstone om man har skjutsat resenärer till Arlanda och därmed ändå värmt upp bilen. Jag valde att följa en brun kringla-skylt till Steninge slott och följde anvisningarna om parkering vilket ledde mig till en byggarbetsplats. Suck. Jag parkerade bilen mellan en reklamtavla för ett nytt bostadsområde och en lastbil.

Knatade sedan ut i de ödsliga omgivningarna i jakt på bilder på själva slottet. Det visade sig snabbt att jag var ute fem timmar för tidigt för parken där slottet befinner sig är bara öppen 12-17. Istället harvade jag mig ner till Steningevik konferensgård som ligger vackert vid vattnet. Där fanns det en hel del vackra gamla byggnader. Bland annat säteriet som går att hyra för konferens.

På tillbakavägen var det ljusare och jag fick en skymt av 1600-talsslottet. Jag såg också en skylt till ett naturreservat. Jag började följa den men gav rätt snabbt upp. Efter 1,5 timmes promenerande var jag kaffesugen och min medhavda frukost låg kvar i bilen.

Avrundar som jag började, med en bild av stenladugården från 1873. Den är numera omdöpt till Steningen slottsgalleria och lär innehålla både café och trädgårdsbutik. Jag har hört att där ska vara en trevlig julmarknad också. Får ta och undersöka det närmare vid tillfälle.

chefstomaten