Moriska huset i Juan les Pins har snyggats till

Det moriska huset, som egentligen heter Villa El Djezair lyser i vitt igen.  Villan som ligger inklämd mellan järnvägen och strandvägen i västra delen av Juan les Pins ser ut som om den kapats av järnvägen. Huset är byggt i 1922 vilket så vitt jag minns betyder att den byggts efter järnvägen. Stilen är neo-morisk, en stil som kan ses lite varstans längs kusten på hus från den tiden.

Det finns fantastiska detaljer på fasaden, mosaik, vackra fönster och ett torn med balustrad. Jag hade för mig att jag bloggat om huset tidigare för jag har varit där och fotat det rätt ordentligt ihop med Norrmannen. Då var det nedgånget och till salu. När jag passerade det i vintras såg jag att det snyggats till. Jag är osäker på om det verkligen har renoverats eller om det bara är fasaden som fått en omgång färg. Huset verkar mest tjäna som valet-parkering för strandrestaurangen mitt emot.

10488695_894748190542057_1546463059_n

Promenerade förbi det igår kväll på väg hem från en trevlig kväll ihop med grannar från förr som i år semestrar här nere. De turnerar runt Europa med tåg  ihop med fyra barn. Ganska imponerande tycker jag. Sista stoppet för i år innan de flyger hem är en vecka i lägenhet med pool i utkanten av Juan les Pins. Trevligt att träffas igen!

Edit: grävde fram bilder på hur moriska huset såg ut före renoveringen.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)