Nice blå cyklar är inte för spontana cykelturer

Vélo bleu

Efter min lilla utsiktsjakt hade jag halvbråttom till flyget. Jag hade tänkt mig att cykla dit. Överallt i Nice står cykelställ med rader av blå cyklar, vélo bleu. Jag hade rekat och visste att det fanns cykelställ (med plats i) utanför flygplatsen. Nice flygplats ligger i princip i ena änden av Promenade des Anglais. Kocken har en gång promenerat dit, längre är det inte. Detta rekommenderas dock ej, flygplatsen ligger förvisso i slutet av strandpromenaden, men det betyder inte att terminalerna ligger där… en flygplats är stor.

Men tji. Cyklarna är inte alls dyra. Gratis första halvtimmen och skulle det ta längre tid att cykla till flygplatsen så rörde det sig om en eller annan €. Men för att överhuvudtaget få hyra en cykel måste man skaffa sig ett abonnemang. Det gick i teorin att göra på studs. Ringa ett telefonnummer och ange sitt kreditkort (nix) eller surfa in på en webbsida och skapa en profil den vägen (nope). Så det blev inget med det.

Uppdatering: cyklarna går inte hyra alls

Nu har vi lagt en timme på att försöka skapa en profil på www.velobleu.org för att kunna hyra blå cyklar och susa fram på Promenade des Anglais bort till Villefranche-sur-mer. Omöjligt. Går ej. Sabla skitsystem.

2 Comments for “Nice blå cyklar är inte för spontana cykelturer”

Eva Heljesten

says:

Hmmm, cyklarna i Paris utnyttjade vi för ett par år sen. Då använde man sitt kreditkort för att lämna en deponisumma (typ 50 euro) som sedan återbetalades när man satte tillbaka cykeln i ett ställ. Gratis första halvtimmen där med. Det trixiga var att deponin betalades tillbaka med typ en veckas fördröjning, och varje gång man hyrde en cykel togs en ny deponi ut. Multiplicera det med 3 cyklar och kanske 5 hyrtillfällen så blir det rätt mycket pengar att ligga ute med. Självklart borde deponin återbördas inom någon timme efter återlämnandet. Hur det är numera veta jag inte. Annars var det ett suveränt sätt att ta sig runt i stan, som plötsligt inte kändes alls som en storstad längre (centrala delarna iallafall).

says:

Halloj,

Det lät ju lite dyrt låna ut pengar till Paris stad sådär (fast möjligen smart ur Paris stads synvinkel). Men annars håller jag med, det är en superbra idé och förvandlar trötta sight-seeing-fötter till glada och pigga dito. Dessutom är det ju mkt konkurrenskraftigt jämfört med övrig cykeluthyrning som ju är rätt dyr (men då kan man å andra sidan parkera cykeln lite var man vill).

Jag ska skaffa mig abonnemang så jag kan hyra cykel i Nice och trampa hela promenaden fram och tillbaka. Kanske ta en tur bort till Villefranche-sur-mer också? Ska vara sisådär 45 minuter att gå (beror kanske på var man utgår ifrån), borde vara lagom cykelavstånd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.