Nice blå cyklar är inte för spontana cykelturer

Efter min lilla utsiktsjakt hade jag halvbråttom till flyget. Jag hade tänkt mig att cykla dit. Överallt i Nice står cykelställ med rader av blå cyklar, vélo bleu. Jag hade rekat och visste att det fanns cykelställ (med plats i) utanför flygplatsen. Nice flygplats ligger i princip i ena änden av Promenade des Anglais. Kocken har en gång promenerat dit, längre är det inte. Detta rekommenderas dock ej, flygplatsen ligger förvisso i slutet av strandpromenaden, men det betyder inte att terminalerna ligger där… en flygplats är stor.

Men tji. Cyklarna är inte alls dyra. Gratis första halvtimmen och skulle det ta längre tid att cykla till flygplatsen så rörde det sig om en eller annan €. Men för att överhuvudtaget få hyra en cykel måste man skaffa sig ett abonnemang. Det gick i teorin att göra på studs. Ringa ett telefonnummer och ange sitt kreditkort (nix) eller surfa in på en webbsida och skapa en profil den vägen (nope). Så det blev inget med det.

Uppdatering: cyklarna går inte hyra alls

Nu har vi lagt en timme på att försöka skapa en profil på www.velobleu.org för att kunna hyra blå cyklar och susa fram på Promenade des Anglais bort till Villefranche-sur-mer. Omöjligt. Går ej. Sabla skitsystem.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on maj 8th, 2011 at 10:48 f m