Nomade – gigantisk staty på Bastion Saint-Jaume

Igår tog jag en söndagspromenad med kameran och hoppades fånga de vita alperna på bild. Insåg när jag kom upp på Bastion Saint-André (som utgör ena änden av de gamla murarna, den del som ligger närmast oss) att jag borde klättrat upp till fyren La Garoupe istället för att få en bra bild. Orkade dock inte gå dit utan fortsatte istället längs muren in mot gamla stan. Följde muren hela vägen bort till andra änden nere vid hamnen, Bastion Saint-Jaume.

Upptäckte att trappan upp till Sant-Jaume var öppen! Senaste gångerna jag gått förbi har det varit stängt för renovering. Givetvis knatade jag upp. Förutom nöjet att gå på en ny plats så fick jag möjlighet att titta närmare på Nomade, en jättelik staty längst ut med utsikt mot havet. Statyn är gjord av spanjoren Jaume Plensa och sattes upp 2010. Den sista informationen gladde mig. När jag såg statyn första gången, den är verkligen superstor och syns på långt håll, så kunde jag inte förstå hur jag missat den tidigare. Det hade jag inte heller, den var ny. Alltid skönt när det visar sig att det inte är ens eget minne det är fel på :-)

Statyn är gjord av bokstäver och det möjliggjorde att jag fick ihop nedanstående collage.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on juni 19th, 2013 at 10:24 f m