Nya bilder överst på sidan

I helgen har jag uppgraderat till wordpress 3.0. Jag hade förberett mig på att det skulle innebära en massa merarbete men tji, det gick alldeles utmärkt och alla plug-ins verkar fortfarande fungera (ta i trä). Huvudorsaken till att jag uppgraderade var att jag läst att en av de nya funktionerna skulle vara ett nytt menysystem. Istället för att ha en  menyrad för sidor och en menyrad för kategorier/ämnen så skulle man kunna göra EN meny och plocka ihop sidor, etiketter/taggar eller kategorier/ämnen som det passar. Lysande! Blev därför besviken när det visade sig att mitt tema/layout atahualpa inte stödde de nya menyerna. Men, en ny atahualpa-version fanns ute – kanske skulle det funka med den?

Uppgraderingen av atahualpa orsakade en del merarbete (plus att menyraderna som synes fortfarande är två). Bland annat försvann alla bilder jag hade överst på sidan (headern). Istället hamnade bytes for alls standardbilder där. Ingen fotograf med självaktning kan ju ha någon annans bilder på en så prominent plats på sidan, så det var bara att raskt surfa in och byta. I min ”bilder till wp”-mapp hittade jag ett gäng bilder som var tillskurna för att passa. En del av dem hade jag provat och förkastat tidigare men några var nya. Däremot hittade jag inte mina tomatbilder. De la jag enormt mycket tid på förra sommaren (först och främst skulle jag ju odla tomatplantorna och få lagom röda tomater, sedan skulle solen lysa, tomaterna ny”regnade”, bakgrunden vara rätt osv osv). Tomatbilderna passade till namnet tomatsallad men var ganska tråkiga som bilder betraktat. Ingen större förlust alltså.

Alternativa bilder, vilken tycker du är bäst?

Först en favorit i repris, det här franska pariserhjulet fanns med förut. Jag tycker att det är en bild man blir glad av!

Nästa bild är en detalj från en dörr till en klockaffär i St Maxime.
Den åkte väck redan innan jag hann publicera inlägget, för plottrig för att ha text över.

Maneter är läskiga och de här Pelagia-maneterna har hindrat mig från att bada så många gånger att jag verkligen ogillar dem. Men ingen kan argumentera emot att bakgrundsfärg är snygg och enhetlig.

När jag hade fått ut några egna bilder började jag klippa till några nya. Den här var först ut. Blomman är oansenlig och i normalt format är inte bilden något att hurra för men visst passar den här?

Blev så inspirerad av föregående bild att jag letade reda på en till lila blomma, gräslöksblommor. Somrig bild eller hur?

Gick igång och började klippa lite andra bilder. Den här blev dock aningen för mörk tyckte jag och raderade den lika raskt som jag lagt upp den.

Vilken bild eller bilder tycker du bäst om? Någon som ska bort eller någon som ska tillbaka? De byts upptill om du uppdaterar sidan.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)