Oppigårds summer twist

Inför midsommar läste kära bror en ölrecension någonstans som höjde Oppigårds summer twist till skyarna. Han surfade direkt in på Systembolaget och konstaterade att det var fler som läst den recensionen, men att det fanns flaskor kvar i Varberg. Medan han körde dit smälte flaskorna iväg men de fem som var kvar lade han beslag på. Förväntningarna var högt ställda när vi öppnade en av dessa rariteter på midsommarafton. Framförallt som jag stämt in i hyllningskören, jag hade druckit en pint summer twist på Ölrepubliken veckan före.

Vi blev gruvligt besvikna. Midsommarens meny av sill i olika former skar sig fullständigt till summer twist. Resterande fyra flaskor åkte raskt in i kylskåpet igen. Där plockades de ut igår kväll när grillad flintastek med ljummen potatissallad stod på menyn. Ett kraftfullt rödvin försvann helt till maten men Oppigårds summer twist kom till sin fulla rätt!

Idag surfar jag omkring och spanar in detaljerna. Det är en pale ale (någon sajt kallar den amerikansk,  någon annan engelsk och oppigårds själva skriver att eftersom den innehåller både amerikansk och engelsk humle får den gå under benämningen pale ale kort och gott). Jovisst, min favorithumle amarillo var inblandad tillsammans med pacific gem och brambling cross.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)