Pâtisserie Cottard i Antibes

Pâtisserie Cottards cykel har flyttat från Place Nationale där den stått i evinnerliga tider till en rymlig uteplats på Dugommier. Den nya lokalen är rymligare och snyggare jämfört med det förra läget nere i gamla stan (men jag kan inte låta bli att sakna det en smula där ändå).

Cottard ligger numera ett stenkast från Nicebussens hållplats så jag har stirrat på det rätt många gånger denna sommar.  Idag blev det äntligen dags för ett besök. Dessutom i trevligt sällskap. Jag hade stämt träff med Gunilla från bloggen Rivieramoments. Hon bor permanent här nere i Antibes och skriver bland annat om berömda hotellbarer. Det verkar som en synnerligen civiliserad sysselsättning att åka runt och prova hotellbarer. Går att förena med kändisspaning.

Jag hade tänkt mig Cottards signaturbakelse Fort Carré men de har inte kommit i ordning ännu med full produktion. Istället tog jag den här. Borde ju ha antecknat vad den hette. Kavelinka? Chokladmousse på en macaron-botten. Helt ok men inte i närheten av hur jag minns Fort Carré.

chefstomaten