Östgötsk ek fotad från bilen

Information till alla som använder salladen för att hålla koll på var i landet jag befinner mig: just nu installerad i min alldeles egna tevesoffa (den som är belägen i Mölndal) framför Vinterstudion. Skriver detta i väntan på herrarnas jaktstart i skidskytte. Min planering går ungefär lika bra som för de alpina arrangörerna som antingen får ställa in eller skjuta upp tävlingar. För skidåkarna är det snöfall som ställer till det, för mig är det förkylningen som debuterade förra lördagen. Den har äntligen vänt och jag kan prata igen vilket ju är ett klart steg framåt. Men jag är inte frisk och därför får jag ställa in eller skjuta upp alla sociala aktiviteter ett tag :-(.

Istället ligger jag i soffan och pillar lite med mina webbsajter. Igår kväll uppdaterade jag wordpress och en del menyer på jaktenpadenperfektapuben.se. Jag hade egentligen tänkt byta tema och det kanske jag fortfarande gör. Är också sugen på att byta tema här på tomatsallad för att få en modernare stil. Men jag drar mig samtidigt lite för jag vet att det alltid blir åtta gånger så mycket jobb som man tänkt sig.

På tal om snöfall så snöar det synnerligen intensivt just nu utanför fönstret. Det är huvudanledningen till att jag faktiskt är i Mölndal idag och inte kvar i Täby. Det var helt enkelt bättre väder att resa igår. Det var faktiskt helt sagolikt vackert på sina ställen. Särskilt söder om Stockholm och ner till Linköping. Kölddimma, snö på träden och solsken. Då rycker det i avtryckarfingret. Ska man fotografera från en bil som kör på en motorväg så måste man ha snabbast möjliga utrustning (systemkamera + teleobjektiv) men jag hade en krönika att skriva klart och satt med datorn i knät. Kameran låg ordentligt nedpackad i baksätet. Istället försökte jag fotografera först med min gamla mobiltelefon (katastrofalt resultat) och sedan med badkameran (suddigt men bättre än mobilen). Det här är den minst dåliga bilden. Den är inte så dum faktiskt.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)