Ostindiefararen Götheborg anlände till Nice idag

Det vajar en svensk flagga i Nice hamn Lympia. Ostindiefararen Götheborg är nämligen på besök. Hon anlände torsdag förmiddag 29 september 2022.

Ostinfiefararen Götheborg i Nice hamn 29 september 2022. Foto Björn Mörtberg.

Eftersom hon kom från Malaga var det många som hoppades få en skymt av henne när hon passerade västerifrån. M var en av dem som spanade i flera timmar i Antibes för att se henne segla förbi. Men hon måste ha passerat under natten eller småtimmarna och väntat på redden innan hon gick in.

Jag är själv inte på plats i Frankrike utan bilderna av skeppet har jag lånat från Björn och Anette Mörtberg som påpassligt var i Nice och begav sig till hamnen för att titta på Götheborg. Hon ligger där till fjärde oktober då hon förflyttar sig till Monaco. För motor skulle jag tro då det bara är runt hörnet. Från och med idag till och med tredje oktober är det möjligt att gå ombord Götheborg i Nice.

Götheborg skjuter salut utanför Nice hamn. Foto Björn Mörtberg.

Roligt att Götheborg seglar igen

Visst blir man lite stolt över henne? Så roligt att hon är ute och rör på sig igen och inte bara ligger i Göteborg och skrotar. Inte för att hon inte var en vacker syn där, men bättre att hon visar upp sig i världen. Götheborg har varit i Nice en gång tidigare, för femton år sedan. Nu är hon på väg till Asien.

Passa på och se Götheborg medan hon är i Nice. Foto Björn Mörtberg.

Nya versionen av Mitt Nice

När jag ändå skriver om Nice kan jag nämna att igår trillade det in ett exemplar av nya Mitt Nice i min brevlåda. Det är den uppdaterade versionen som jag nämnt tidigare. Jag vet ännu inte när den börjar säljas men gissningsvis tämligen snart. Den börjar säljas nu på måndag tredje oktober.

Vill du läsa mer om något ämne i denna artikel? Klicka på någon av de färgade orden för de är länkar.

chefstomaten