Pastorns bittra pistage på Ravelsmarks gårdsbutik

Nu minsann har jag provat den. Och jag kan bara instämma i att den är riktigt riktigt god. Jag pratar om glassen Pastorns bittra pistage från Grenna glass. En snabb rekapitulering:  i våras sågade jag Grenna glass. En läsare hörde av sig och berättade att jag varit orättvis, jag måste prova smaken Pastrorns bittra pistage innan jag dömer ut tillverkaren (jag hade provat en konstig vegansk chokladglass). Det tog ett tag innan jag fick tillfälle men nu har jag provat och jag får revidera mitt omdöme om Grenna glass och istället hylla dem. Pistagen är krämig med en fyllig pistagesmak som är söt med en trevlig beska.

Ravelsmarks gårdsbutik trevlig bekantskap

Glassen hittade jag på Ravelsmarks gårdsbutik ovanför Gränna. Om inte bilden varit så grå hade det varit möjligt att ana Vättern i bakgrunden, bakom skylten som är bakom glassen.

Ravelsmarks gårdsbutik kan jag generellt rekommendera. Öppettiderna är lite fluffiga, Kocken har åkt förbi en gång när det var helt tillbommat men så här i skördetider verkar det öppet ofta och länge. Jag köpte med mig lite olika grönsaker, vaxbönor, squash, spetskål och lök för en mycket rimlig penning.

Dessutom köpte jag lokalrostat och nybryggt kaffe. Tog med mig det i pappmugg då jag hade bråttom vidare. Det var gott även om jag inte är en stor fan av den något syrliga tonen som är så populär nuförtiden bland hantverksrosterier. Kan tänka mig att ha Ravelsmark som ett stående stopp på vägen under perioden maj till september. Dessutom är avstickaren från E4:an inte speciellt lång. Man åker av i Tranåsavfarten och tar sedan höger vid en skylt.

Tack till Kerstin från Skänninge som såg till att jag fick rätt intryck av Grenna glass.

chefstomaten