Pianobar ombord Blå Tåget på helgerna

Skäl till att gilla #blåtåget #mellanGbgochSthlm 1) Restaurangvagnen (vita dukar, vällagad mat m bra drycker och flingsalt på borden). 2) Trevlig personal. 3) Pianobar (under helgerna). 4) Gratis påtår på kaffet (som är helt ok för 25 kr). 5) Bekväma säten med benutrymme (gamla förstaklassvagnar). 6) Wifi som oftast funkar bra. 7) Fast biljettpris. På bild Anders Jansson #ajkrogmusik
Jag fortsätter välja Blå Tåget när jag ska åka tåg mellan Stockholm och Göteborg. Några skäl till varför jag gör det.

  1. Restaurangvagnen med vita dukar, vällagad mat, flingsalt och med bra urval av drycker (även om prisnivån dubblerats sedan de första turerna).
  2. Trevlig personal.
  3. Under helgerna har de pianobar med levande musik och Stigbergets öl.
  4. Gratis påtår på kaffet hela resan så länge man behåller muggen – bra pris med tanke på att det kostade  25 kr.
  5. Bekväma säten med benutrymme då det är gamla förstaklassvagnar. De är dock inte riktigt byggda för den typ av hastigheter som tågen kör numera så har man lätt att bli åksjuk är detta kanske inte rätta tåget.
  6. Wifit ombord funkar oftast bra.

På bilden ovan Anders Jansson från ajkrogmusik. Den nedre bilden är från i somras då banarbete gjorde att Blå Tåget tog en tolvtimmars omväg runt Värmland. Det var en oerhört vacker resa men det var synd att inte pianobaren var öppen den resan för det blev rätt segt att sitta på samma säte hela vägen. Kristinehamn var en av de få platser där tåget stannade vid en perrong så att vi kunde kliva ur och sträcka på benen.

11378936_447382652106263_20910600_n

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)