Bokmässan 2015: min roligaste hittills

Bokmässan 2015 är över! Jag har gått en mil om dagen på stenhårt betonggolv, andats luft med fler virus än syremolekyler och sovit sex timmar per dygn. Jag har varit trevlig mot människor jag avskyr, vinkat åt goda vänner som jag passerat i vimlet och träffat nya människor jag verkligen klickat med. Jag har druckit Ramlösa på vinmingel i mässområdet och sedan pimplat vin som en svamp hemma hos Biologen. Jag har pratat på två scener, signerat två titlar och växlat mellan två par gympadojor. Det har varit intensiva dagar men jag är ändå relativt pigg och glad idag om jag jämför med dagen efter de senaste årens mässor. Jag har nämligen ”bara” varit författare i år och djäklar i mitt skal vad jag har uppskattat det!

11374165_1198489460166949_1636418223_n

Insikten dök upp onsdag eftermiddag efter att jag fikat med den ena av mina två seminarieuppställningar i solskenet utanför Mahogny. Jag gick in i mässhallen för att ta några bilder av montrarna. I den ena var mina böcker redan uppställda i snygga rader och i den andra stod ett par personer och skruvade ihop möbler medan ett ton böcker väntade på att packas upp. Och jag behövde inte lyfta ett finger!

Förstår ni skillnaden mot förra året då jag förväntades vara monterslav, kassapersonal, projektledare och förläggare på heltid ovanpå att förbereda och hålla ett seminarium samtidigt som missnöjet var stort med att jag inte också var allmän rolighetsminister samt stjärnsäljare mot två diametralt olika målgrupper?

Tack för allt beröm!

Något som också bidragit till att humöret är på topp är all positiv feedback jag fått under mässan. Jag har fått beröm för alla fyra titlar jag hittills gett ut, för synopsis, för kurser, för krönikor, för seminarier och för att jag är den jag är och de frågor jag driver.

Varmt tack!

Inspirationen är nu på topp för att skriva fler böcker och träffa ännu fler läsare och kollegor nästa år.

11887123_142241876125350_1988263679_n

Den översta bilden där jag signerar #författarboken hos LITET förlag har Agneta M Lindh tagit med en vanlig kamera (ljusförhållandena på mässan gör att de flesta mobilbilder blir lite småsuddiga). På den undre signerar jag en hög med Mitt Nice så att de hade dem färdiga i Karavans monter. En av böckerna är numera dubbelsignerad. Den köptes av en gymnasiekompis till mig som sedan letade upp mig i den andra montern och bad att få den dedikerad. Det är ett unikt exemplar!

 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on juli 8th, 2017 at 01:59 e m