Årets sommardopp i Menton

Varje sommar åker jag till Menton för att träffa paret Cat & Bosse Wiberg. Bosse lärde jag känna på en bokmässa för cirka hundra år sedan (dvs 2011). De har slagit ner sina bopålar ombord en segelbåt i den gamla hamnen i Menton med perfekt utsikt över gamla stan. Vid sidan av Antibes är Menton en av mina favoritplatser längs franska Rivieran. Jag tröttnar aldrig på kombinationen hav, berg och så en charmig gammal stadsdel målad i pastellfärger.

Vid sidan om Antibes är #Menton en av de trevligaste platserna längs #franskarivieran. Förutom närheten till bergen har gamla stan charm så det räcker för många besök. Den här bilden tog jag häromkvällen på väg hem. #RuntAntibes #MittNice

Cat brukar alltid ha letat upp en ny vandring, botanisk trädgård, restaurang eller annat som hon vill visa mig när jag kommer. Vi har vandrat runt Cap Martin och flera gånger upp till foten av bergen. I år gick vi den nedre delen av en vandringsled upp och sedan tog vi en utsikts-stig ner igen. Stigarna upp och ner låg mestadels i skugga men när vi kom ner till havet igen vid Garavan, och hade en lång solstekt strandpromenad framför oss ringde vi till Bosse och bad honom rädda oss från att smälta bort.

11881593_1489634178001263_1013224150_n

Istället tog vi gummibåten och åkte in och badade i den här viken. Vattnet hade precis den där färgen man drömmer om och det fanns inte en manet i sikte. En lärdom jag gjorde var att när man ska kravla sig upp i en gummibåt igen från djupt vatten bör man göra det från den sida som har minst publik. Jag tog mig upp men det var inte graciöst.

11348247_862199793835351_1335421944_n

PS! Bosse har skrivit en bok som utspelar sig på franska Rivieran som jag tycker är riktigt trivsam, Rivieraruffel.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)