Jag har börjat fota igen!

11326399_105513086469524_2009099464_n

Efter ett längre uppehåll har jag återupptagit min favorithobby nummer ett: foto! Det är inte så att jag inte tagit några bilder alls de senaste åren men jag har mest fotat med mobilen. Mobilen har många fördelar, som att den alltid är med och att det är lätt att dela bilderna i olika sociala medier. Men de räcker inte så långt när man vill göra coffee table-böcker eller ens vänner börjar prata om att de vill köpa förstoringar. Nu är huvudskälet till att jag återupptagit fotografering inte att använda bilderna utan för att det är något jag blir glad av att göra.

Nytt kamerahus: Canon 6D

Mitt liv har berikats med en ny kompis, en Canon 6D. Det var en oväntad present. Tydligen har jag haft någon form av jämn födelsedag och mina nära och kära hade visst ledsnat på att höra mig gnälla om svårigheterna med att fota rörliga objekt med manuellt fokus och hur usla alla mina bilder blev. Så nu får jag visst hålla tyst. (Kan jag bara få nämna att min dator är lite för långsam för att hantera de nya bilderna?)

En sak är klar, det nya kamerahuset ska aldrig komma i närheten av Canon Service Center. För er som inte fattar vad jag talar om så hade jag för några år sedan problem med ett nyköpt objektiv och efter många besök hos Canon Service Center hade jag ett kamerahus där autofokus enbart funkade ihop med ett av mina fem objektiv, de justerade nämligen kameran istället för objektivet.

11910283_1461234917517126_1218111835_n

De här två bilderna är tagna med ett par veckors mellanrum. Det ena är från morgonpromenad i Antibes och det andra Ramhultafallen i Marks kommun. Jag har visst fått på mig samma linne (fast på bild nummer två doldes linnet större delen av dagen under en anorak). Däremot har hela hästsvansen försvunnit. Det är ett led i förberedelserna inför årets Bokmässa. Den sätter effektivt P för alla fotoutflykter under en tid men jag hoppas återgå till detta trevlig fritidsintresse inom kort. Det vore också kul att kunna visa upp några av bilderna här. Jag har inte kollat om problemen med att ladda upp bilder råkar ha lagat sig självt. Det gör ju sällan det. Återkommer i ärendet.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)