Plötsligt var alla läsare borta…

Nu var det ett tag sedan jag skrev något här. Orsaken är att jag slitit häcken av mig med annat och inte hunnit med. Jag har massor av bilder från ställen som jag hade tänkt jag skulle skriva något om, helst innan jag glömmer av detaljerna. Men man måste sova också. Den här bristen på uppdateringar gör att jag har full förståelse för om läsarantalet sakta sjunker. Men imorse hittade jag ett meddelande från en av Google-tjänsterna att sajten inte går att läsa. När jag tittar på besöksstatistiken så störtdök den mellan lördag och söndag. När jag säger störtdök så menar jag ett mer eller mindre rakt streck neråt. Något hände i lördags.

Det skulle kunna ha varit i lördags som jag slog på ett plugin (Yoast SEO) som varit av ett tag på grund av att det orsakade problem efter en uppdatering. Men det fungerar på mina andra sajter så jag slog på det igen. Minns inte vilken dag jag gjorde det, men det skulle ha kunnat vara lördag kväll.

Sedan dess har jag suttit och felsökt men jag fattar inte vad problemet är. Jag har plockat bort plugin:et igen. Jag har kört olika test. Ett av dem, Googles mobilvänlighetstest, gjorde utslag på min meny. Det har den inte gjort förut. Men jag plockade bort menyn. Det gör att sajten i ännu högre grad är beroende av att det går att söka sig hit till den eftersom det inte går så bra att hitta på den, när man väl är här.

Har ännu inte löst problemet men måste iväg på en heldagskonferens så mysteriet får vara kvar.

chefstomaten