Tänndalen-Lund-Mölndal-Täby-Göteborg-Stockholm-Vallentuna-Göteborg – så kan min april sammanfattas

Hoho! Finns det någon här? Någon som inte helt gett upp om att det kanske publiceras något reserelaterat reportage igen. Någon som väntar på att jag ska komma förbi med några bilder? I så fall blir jag glad, och lite överraskad.

Tomatsallad har återigen fått stå tillbaka medan jag fokuserat på annat. Jag verkar bara kunna fokusera på en webbsajt i taget och nu har det varit min författartipssajt som legat i fokus hela våren, eller kanske snarare det senaste året. Det beror på att jag jobbat med en bok som passar in där och jag har kämpat hårt för att få upp besökssiffrorna genom att publicera ett inlägg varje söndag. Vissa veckor har jag fått ta till nödlösningar och snott en text från någon bok men det har publicerats något där.

Skrivit bok istället för bloggat

När jag drog upp söndags-strategin för den andra sajten var tanken att jag skulle publicera en text på Tomatsallad varje lördag morgon. Som tur var har jag inte berättat om den ambitionen, då jag inte lyckats hålla den. Eftersom jag nu är mer än lovligt less på författartipsandet funderar jag på att hänga upp en skylt på den sajten att jag tagit sommarlov, och istället fokusera på den här bloggen ett tag. Vad sägs om den idén? Låter utmärkt tycker jag, jag ska ”bara” få klar boken jag jobbat med och lansera den.

Nu är det inte så agg jag suttit i lugn och ro på min kammare och skrivit, om nu någon trodde det. Utan det här eviga redigerandet och korrekturläsandet av boken har mestadels skett på resande fot, eller mellan att jag packat upp och packat ner någon resväska. Jag har tillbringat många timmar på olika tåg, med eller utan god choklad som sällskap.

För att slippa känna stress har jag slutat köpa tågbiljett i förväg. Jag orkar inte sitta på tunnelbana eller spårvagn och oroa mig för om jag ska hinna med tåget eller ej. Istället har jag köpt biljett när jag står på perrongen. Då vet jag att ingen kö eller liknande kommer att stoppa mig. En gång råkade jag ut för att tåget blev fullbokat när jag var på väg till det och en annan gång att jag faktiskt hann med ett tåg som gick tidigare. Då fick jag köpa biljett ombord (funkar ej på SJ utan enbart på Blå tåget).

Tomatsallad ingen toppblogg längre

De här nerslagen i min april kanske ger lite förklaring till varför Tomatsallad hamnat i isboxen ett tag. Därför förstår jag om Tomatsallad har försvunnit från alla människors radar. Jag såg att Cision gjort en lista med Sveriges tio bästa resebloggar igen och Tomatsallad var inte med den här gången (vilket vi var för sex år sedan). Jag förstår varför, här är helt enkelt lite för låg aktivitet. Sedan har jag (fortfarande) tekniska problem som gör sajten svår att navigera på.

Men det gömmer sig en massa bra material här på sajten. Förr eller senare ska jag göra en insats och göra olika teman och ämnen lättare att hitta. Kanske kan vara ett av sommarens projekt. Samtidigt som jag jobbar med Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm. Jag tänkte jag skulle skriva klart den i sommar. Först hade jag hoppats att den skulle bli klar nu på vårkanten, men när jag gick igenom mitt bildarkiv så var det ont om sommarbilder. Jag har helt enkelt tillbringat för många somrar på franska Rivieran.

Projekt träning kvarstår

Orsaken till alla resor under april månad är det uppdrag jag har inom medicinteknik. Vid sidan om bokskrivande och uppdraget har jag fortsatt att träna en del. Även om det blivit mer korta pass, än långa. Jag har också varit ute och ätit några trevliga middagar, bland annat med några kollegor när de var här i Göteborg.

Jag är mycket nöjd med mig själv att jag inte slarvat på den här punkten. Sedan har jag dåligt samvete för en del annat som jag inte gjort. Bland annat personer som jag lovat mig själv skulle prioriteras före jobb i alla lägen. Jag får försöka att bättra mig.

Bilderna ligger kronologisk ordning

Om jag då skulle sluta yra och förklara vad det är för bilder som hittat in i det här svamliga inlägget? Det är verkligen lite udda bilder. Urvalsmetoden är vilka som fanns färdigredigerade i mapp på datorn. Det finns betydligt fler och kanske mer representativa, i hårddisken med bildarkivet.

Jag börjar där vi slutade senast, med att vi lämnar vackra Funsfjällen. Bilden med hunden på skotern fångade jag i Dalarna någonstans. Kocken körde och jag jobbade hela vägen till Mölndal (vi åt bra lunch hos Sixten Jernberg och fikade i en fd stationsbyggnad som jag glömt vad den heter). Där jag bytte till tåg och Lund. I Lund försökte jag fotografera vårblommor så varför det dykt upp en bild på det stora arbetet att bygga spårvagn ut till ESS kan man fråga sig. I Lund köpte jag den goda chokladen med jordgubbar tillsammans med en räk- och nudelsallad (den dagens andra räk- och nudelsallad).

Den isiga bilden är från en lång och långsam fotopromenad i Täby. Sedan kommer en kvällsbild tagen från Stadshuset i Stockholm tätt följd av Danska fallen utanför Halmstad. Därefter har vi en typisk Göteborgsvy nämligen Feskekôrkan. Gick förbi där på väg från Forum för forskningskommunikation. Sedan dyker en långhårig selfie upp. Den är tagen på Safjället i Mölndal. Efter att jag såg den bokade jag en klipptid. Klippte mig och deklarerade samma sak. Osäkert vilket som ledde till störst lättnadskänsla.

De två tornen är fångade på Kungsgatan i Stockholm mellan Egenutgivardagen där jag var en av talarna, och en middag med två kvinnor som jag en gång i tiden umgicks väldigt tätt med då vi satt i en styrelse ihop. Vi gick på Urban Deli som blivit väldigt stort helt plötsligt.

Bilden på gäss vid Angarnsjöängen är helt överexponerad. Jag märkte inte att jag inte ställt tillbaka kameran på noll-läget efter att kvällen innan ha fotat inomhus i halvmörker. Sedan avslutade jag med vitsippor på Ekekullen i Mölndal.

Det var alles, nu hoppas jag att jag kommer igång med regelbundna och kanske lite mer inspirerade inlägg. Snart. Imorgon ska jag till Malmö.

chefstomaten