Smultronställen mellan Stockholm och Göteborg

Hamburgerställen, internationella kedjor och vägkrogar i all ära, lägg på en timme i restid och förvandla den monotona färden mellan Stockholm och Göteborg (eller den omvända) till en givande och rofylld utflykt istället. Genuina kaffestugor, pampiga slott och pittoreska ruiner väntar på dig!

Har du tips på ställen jag inte får missa längs vägen? Skicka gärna en rad i så fall. Är detta en bok du skulle vilja läsa i pappersform? Hojta gärna så jag vet vilket manus jag ska prioritera!

Mellan Stockholm och Göteborg

Dessa slott, restauranger eller orter mellan Göteborg och Stockholm har jag bloggat om hittills. Jag har besökt fler ställen men alla resor kommer inte upp på Tomatsallad. 

Avstickare längs E4 och riksväg 40

Detta är den väg jag oftast kör. Den går fortast tycker jag, särskilt sedan det blev motorväg runt Ulricehamn. Vägen längs Vättern är fantastiskt fin. 

Sillekrog (låter kanske udda att en mack platsar in här men det gör den)

Nynäs slott

Kolmården djurpark - mer Bamse än zoo

Löfstad slott - bra mat i slottsmiljö

Bergs slussar

Gamla Linköping

Väderstad - klassiskt konditori

Alvastra klosterruin

Turistvägen mellan Väderstad och Ödeshög (förbi bland annat Rökstenen).

Norrgårds holme i Mjölby

Uppgrenna naturhus - ekofika i växthus

Brahehus - ruin med utsikt

Vägen mellan Ödeshög och Jönköping (förbi Gränna).

Glassställen i Gränna

Gyllene Uttern - lunch i fejkad riddarsal

Båthusen i Husqvarna

Rosariet i Jönköping

Karins Lada i Strängsered

Fotostopp vid Handlarn i Tolkarbo (sjön Tolken)

Södra vings kyrka

Avstickare norra vägen E20 och E18

Det här är vägen som är skyltad till Göteborg. Det finns mycket att se men oj vad segt det är med 80-väg delar av vägen. 

Gamla Wadköping i Örebro

Sjötorp slussar (liten omväg)

Triss i torn i Skara

Alingsås

Samtliga inlägg hittar du via taggen utflykter mellan Stockholm och Göteborg.

Info om boken

Håll koll på hur det går med mina bokprojekt genom att följa sidan eller låt mig skicka ett mejl när jag publicerar nästa bok (eller något annat viktigt sker)?

Senaste inläggen om ”Avstickare mellan Stockholm och Göteborg”

centralkonditori-vaderstad-9308

Fynd: Väderstads centralkonditori

Jag är så glad över att ha snubblat över Väderstad Centralkonditori. Det passar perfekt in i ”Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm”. Det ligger nästan mitt emellan Göteborg och Stockholm sisådär fem minuter från motorvägen. Det är därmed ingen lång avstickare och även den mest stressade chaufför kan övertalas att göra den omvägen.

grenna-9945

Gränna ingen höjdare för glassälskaren

Det finns två småskaliga tillverkare av glass i lilla Gränna, Gelato Factory och Grenna glass. Ingen av deras chokladglassar når upp till den chokladglass från Karlskronaglass jag åt några dagar innan mitt test av Grännas glassutbud.

brahehus-januari-2017-35

Vintertid blir det hamburgare mellan Stockholm och Göteborg

Jag började skriva på ”Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm” för att det är ett kul projekt för mig, men häromveckan kände jag att boken verkligen behövs. Under vintern är det dock svårt att hitta något annat än hamburgare eller kebab längs färden. Men man kan ju alltid göra ett fotostopp vid Brahehus.