Karins lada i Strängsered – kaffestuga och stickcafé

Några mil från Jönköping passerar riksväg 40 den lilla orten Strängsered. Där brukar mitt fotofinger vakna till liv eftersom det är en sjö på ena sidan vägen och en kyrka naturskönt placerad på den andra. När jag taggat bilder därifrån på Instagram får jag upp Karins lada som förslag på plats. Själva ladan syns inte från vägen men det gör skyltarna med en inbjudande kaffekopp på.

Sväng gärna av. Det är visserligen lätt hänt att börja undra vart man är på väg för det är nästan fyra kilometer på en smal grusväg rakt in i skogen. Plötsligt öppnar landskapet upp sig och i en backe skymtar en röd gavel med de välkomnande orden Karins lada mellan några höga träd.

Karin Henriksson är tionde generationen på gården. Vintern 2009/2010 förverkligade hon drömmen om ett café. Ladugården som tidigare hyst får städades ur, nytt golv göts och det målades och fejades.

I ena änden står rustika bord och i den andra är det butik med hantverk och garner. Karins lada är öppet söndagar och en del kvällar i veckan när det är stickkafe.

I en intilliggande byggnad finns en samling äldre jordbruksredskap. I skogen ordnar de tipspromenad och intill ladan byggs en hinderbana för barn. Kort sagt en komplett plats för ett längre eller kortare stopp.

Mackorna är goda och utbudet av bakverk inbjudande. Kan särskilt rekommenderar limemazarinen.

Förutom garn och trevligt fika kan du handla min bok Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm hos Karin.
chefstomaten