Skrivhelg vid Nynäs slott

Gäsp! Jag är lite trött i mössan efter en oerhört givande helg. Jag har varit på skrivretreat vid Nynäs slott. En helg helg med tjugo likasinnade i magiskt vacker miljö. Hur trevligt som helst. Det bara blev lite fler timmar med trevliga samtal (samt spökjakt på slottet vid midnatt) och lite färre timmars sömn.

Jag misstänker att jag var den som skrev minst antal ord för jag öppnade bara manuset till Strövtåg runt Antibes, läste kommentarerna från redaktören och så stängde jag igen dokumentet igen. Däremot fotograferade jag en del och fick utlopp för kreativiteten den vägen. Jag har också långa anteckningar från en exklusiv visning av biblioteket på själva slottet. Någon som tycker jag borde förvandla dem till ett blogginlägg?

Helgen arrangerades av Annie Hedberg. Jag såg inbjudan i någon av de författargrupper jag är med i på FB. Annie hade hyrt STF vandrarhem (den suddiga blå bilden) inklusive ett konferensrum hela helgen. Sedan delade vi som kom på kostnaden som blev fullt rimlig.

För de som ville fixade Annie också frukostingredienser. En del föredrog att ta med sig eget. På bilden har rum ett som jag bodde i dukat i ordning för frukost söndag morgon.

Omgivningarna var som sagt inspirerande. Det fanns roddbåtar, badbrygga (några lär ha hoppat i), orangeri (stängt för säsongen) samt såklart själva slottet.

Fingrarna flyger lättare över tangenterna med sjöutsikt.

chefstomaten