Vackra båthus vid Huskvarna

Det finns två småbåtshamnar som jag många gånger passerat i hög fart och tänkt att jag verkligen vill fotografera dem. Kruxet är bara att jag inte vet inte vet hur, det är knappast en lyckad idé att stanna på motorväg. Det ena fototillfället ligger längs E6:an utanför Kungsbacka och den andra vid E4:an i södra delen av Vättern. Jag har passerat båda i helt fantastiska fotoförutsättningar; is, morgondimma, soluppgång eller solnedgång. Otroliga bilder har blixtrat förbi.

Hamnen vid Kungsbacka har jag försökt ta mig till ett par gånger men hittills inte hittat till (däremot har jag råkat på en del andra fina vyer längs vägen). Senast jag reste mellan Stockholm och Göteborg och nådde Vättern var det en helt magisk kvällssol när jag nådde Husqvarna. Jag spejade och spejade men kunde inte se någon avfart. Eftersom jag redan var mer än lovligt sen efter allehanda problem gav jag snabbt upp men lovade mig själv att nästa gång skulle jag minsann leta ordentligt.

Regnet hängde i luften och himlen var grå igår men jag tar löften på allvar så i Jönköping satte jag på GPS:en och öppnade Google Maps. Jag körde Huskvarnavägen parallellt med motorvägen när jag såg en skylt till en paddelklubb. Där parkerade jag och tog en del bilder på dessa otroligt charmiga båthus.

5a279de21a4511e3950422000aa8010c_7

Mobilen ger mig skrämselhicka

Jag tog en ännu bättre bild från en brygga en bit bort men när den bilden skulle sparas hängde sig kameran i mobilen. Det gick heller inte att stänga av mobilen vilket gjorde att jag snabbt la ner min fotoutflykt längs Vättern och istället la in cruise controllen norrut. Det nyladdade batteriet tog slut någonstans mellan Norrköping och Nyköping (ibland är det bra med kass batterikapacitet) och jag kunde kliva in på McDonalds och ladda mobilen.

Nästa gång jag passerar vet jag i alla fall vart jag ska. Jag ska hålla utkik efter en skylt mot Visingsötrafikens torrdocka tror jag. Jag har också fått tips om att det finns mycket vackert att fotografera i området så det blir fler besök.

Kanske blir det också en promenad vid Rosenlunds bankar. Det är ett naturreservat som jag stannade till på fem minuter innan jag nådde båthusen. Jag fick dock stanna på en vändplats eftersom någon stängt av parkeringsplatsen med snöre. Den här muren är på huset närmast stranden.

e3c50c201a0d11e3a40622000aeb0bd4_7

Edit juni 2017: Trogna läsaren och frankofilen Helene har gjort mig uppmärksam på att jag inte kan stava till Huskvarna. Nu rättat!

 

chefstomaten