Idag svär jag över Google

När ens dator kraschar så får man mejlkorgen full med glada människor som skriver att om du bara hade haft allt lagrat i molnet så hade du inte tappat bort ett dugg. Jomenvisst. Om jag hade haft det på papper som brunnit upp hade det varit säkrare än i molnet ska jag berätta.

Jag fotar just nu bara med mobilen (eftersom jag inte har någon möjlighet att göra något med bilderna i kameran och det är inte så inspirerande att fylla minneskortet till ingen nytta). Mobilen blir snabbt full men jag har satt på automatisk överföring till Google drive. Där lagras alla bilderna tryggt och säkert av stora Google. 15GB utrymme är gratis och det blev snabbt fullt, inte minst för att det ska delas med gmail (och jag har mejlat rätt många bilder i mina dagar så gmail-kontot är också stort och det är svårt rensa).

Så när mejlet att gratisutrymmet var fullt men att jag kunde hyra 100GB för en månadsavgift tänkte jag inte många sekunder innan jag drog upp kreditkortet. För jag vill ju spara mina bilder och utan fungerande dator kan jag inte flytta dem till externa hårddiskar.

När jag nu blev kund hos Google belönades jag med.

1) Hela min kalender tömdes. Det finns inte en påminnelse, inte ett möte, ingenting i den.

2) Den automatiska överföringen av foton byttes till småbilder. Detta noterade dock inte jag.

Så den senaste månadens bilder är borta. Jag har slängt dem från kameran i trygg förvissning att de fanns i molnet men där ligger bara små versioner av bilderna.

Det är bilder från mina utflykter till Biot, till Nice, fantastiska soluppgångs och solnedgångsbilder från Antibes, bilder från bokrelease, bilder på brorsbarnen, bilder på hunden i skogen, från min fotoutflykt i Husqvarna. Kort sagt en massa bilder som jag trott har varit trygga men som är för evigt borta.

793d0e081c6411e39cae22000a9f1378_7

Seriöst. Vad sägs om att flytta ut i lappmarken utan el och rinnande vatten?
PS! Tack på förhand för alla käcka tillrop att detta hade aldrig hänt om jag anlitat si och så leverantör. Det är mycket hjälpsamt av er. Not.

 

chefstomaten