Besvikna på caféstaden Alingsås

Vi blev av olika skäl försenade vid avfärden på vår utflykt till Alingsås via Östrabodarne. Därmed kom vi inte fram till Alingsås förrän staden stängt igen. Skulle vi hitta ett öppet fik överhuvudtaget? Ett par unga tjejer vi frågade rekommenderade Mangiamo på Kungsgatan. Vi kollade in stället, det är antagligen hur trevligt som helst vid rätt tidpunkt (vilket inte är kl 16 lördagseftermiddag). Vi hade ställt in oss på ett litet mysigt café, inte sitta i en ödslig bar omgivna av fotboll på storbildskärmar.

Vi promenerade tillbaka och trodde vi hade hittat vårt ställe när en skylt med Gårdskafét ledde oss in i en urmysig innergård. Själva kaféet gav dock L långtradarchaffisvibbar så vi vände på klacken. Sally’s verkade vara ett café fullt i vår smak, förutom den lilla petitessen att de hade släckt ner och höll på och städa.

Till slut retirerade vi till Triumf glasscafé på lilla torget. Jag åt en kula apelsinglass som gav höga nostalgipoäng. Kaffet fick dock inga som helst poäng. Latten var så varm att det inte gick att hålla i glaset och smakade inge vidare. McDonalds (där vi ett tag befarade att vi skulle hamna) har bättre kaffe än så.

chefstomaten