Blandade priser på auktionen på Österbodarne

Igår söndag var det auktion på Österbodarne egendom. Jag var inte där (var på visningen) utan satt hemma framför datorn. Det hade jag inget för, Uppsala auktionskammare hade tekniska problem och kunde inte lägga ut slutpriserna efterhand. Men idag på morgonen fanns de ute. Jag är absolut inget auktionsfreak, men det är lite roligt när man har tittat på prylarna att se vad de gick för.

Sammanfattningsvis så kan man säga att de fina föremålen var det många som ville ha, och så var det en del som ingen ville ha. Det föremål allra flest ville ha (eller åtminstone tillräckligt många för att trissa upp budgivningen) var den omskrivna Bentlyn. Den gick för drygt 2 miljoner, vilket var dubbla utgångspriset (exakt 2 150 000). En gammal HD gjorde samma resa och gick för 175 000 kr.

Den fina vagnsamligen var det inte lika många budgivare på, många gick åter men en mail coach stack iväg till 490 000 kronor. Tjockteveapparaterna var ingen stor pengamaskin, tre st ihop gick för 100 kr. Mina favoriter, trampbilarna, gick för 3300 för den gröna renaulten (på bild i förra inlägget) medan den röda fire fighter stack iväg en tusenlapp till, 4300 kr. Sparkarna jag aldrig la något bud på blev rätt billiga, 3 st för 200 kr eller 1 större för 100 kronor.

Jag skrev att jag inte såg något jag gillade i själva huvudbyggnaden men misstänkte att det kunde bero på värmen och det faktum att energin i en varmkorv bara räcker en viss bit. När jag tittade igenom bilderna ordentligt så såg jag två rejäla gjutjärnskandelabrar av precis den storlek som jag letat efter i ett par år (till julklapp). Grrr. De gick för 4800 kronor så någon mer gillade dem visst.

I bildtexten till varje bild nedan har jag skrivit slutpris. Har också uppdaterar bilderna jag la ut igår med slutpriser.

chefstomaten