Porträttfoto i Långedrag

Porträttfotograf är ingen titel som står på mitt visitkort, jag fotar åtminstone hundra träd på varje människa men när någon ber mig är det klart jag sätter på makrot och gör vad jag kan. Igår var jag därför ute vid Långedrag och fotograferade Johanna Judkins.

Jag har snabbt bläddrat igenom bilderna nu på morgonen och jag kan se detaljer som hade blivit bättre med den utrustning (och kunskap) som Johan Gustavsson hade när vi var ute i Rådaskogen sist. Men de flesta som ser bilderna kommer nog inte notera detta.

Johanna behöver lite olika bilder till en broschyr och vi försökte beta av dem samt ta några extra med andra kläder och format. Inte helt olikt mina 5 tips för att fota bra CV-bilder.

Det är lite lustigt för när jag efteråt tittar igenom tagna bilder tycker jag alltid att de bilder där personen gör något, drar på sig en jacka, spexar eller gör konstiga miner, är roligast. Vet inte om det beror på att jag har en av varje av dem medan jag har massor av leende rakt-upp-och-ner-bilder eller om det helt enkelt är mer intressant med en bild där det händer något.

Långedrags värdshus

Jag valde Långedrag som fotoställe för jag tänkte att hav var en praktisk och harmonisk (fast för dagen tämligen grå) bakgrund. Och så hade vi tillgång till ett trevligt café i form av Långedrags värdshus. Det sistnämnda var välbehövligt för det blåste ordentligt utomhus. Dessutom ingick bilder i cafémiljön i vår plan för dagen. Vi ville ha bilder som kunde signalera möten och vad är mer förknippat med möten än kaffe?

Sedan är det ju alltid trevligt att fika och fiffigt planera in det vid alla tillfällen. Latten var av ordinär kvalitet, äppelkakan god och miljön värd ett eget besök; luftigt, vitt och skandinaviskt. Vid bordet bredvid satt ett par som höll på och testade bröllopsmeny.

Om lunchen (139 kr) på vardagarna håller samma kvalité som för ett par år sedan rekommenderar jag ett besök för alla som behöver lite lugn och avstressning.

Just nu deltar jag i en utmaning att blogga ett inlägg om dagen i etthundra dagar. Detta var nummer 83/100 i #blogg100.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)