Råda säteri har god lunchbuffé

Den senaste tiden har jag lunchat på två ställen som på sätt och vis liknar varandra. Gunnebo och Råda säteri kan båda erbjuda en gammaldags miljö och fina omgivningar med vackra skogar. Gunnebo har dock bytt bort sin buffé mot portionsrätter. De är väldigt spännande och vällagade sådana men kanske aningen pretentiösa. Dessutom är de rätt dyra i förhållande till den spännande buffén med skojiga grönsaksblandningar som de hade förut.

Råda säteri (som byggt om sedan mitt förra besök) har däremot lunchbuffé som går åt det rustika hållet. I fredags serverades det exempelvis rostad paprikasoppa (som jag aldrig provade) och lasagne. Den sistnämnda åt jag desto mer av för det var den godaste lasagne jag ätit på år och dag. Det var uppenbart mycket bra råvaror, rikligt med köttfärs och en god ost. Ovanpå låg färska tomatskivor som blivit härligt halv-torkade.

Några bilder av detta blev det aldrig men några från omgivningarna.

Ett gulligt rött hus med klocka på taket måste förstås dokumenteras. Och nere vid sjön hittade jag #dagensträd.

#DagensTräd helt utan filter. Står vid Råda Säteri vars lasagne var rent grymt god. Seglar upp och förbi Gunnebo som lunchställe. #molndalsposten #Mölnlycke #nofilter #RådaSäteri

Inlägg nr 16/100 i #blogg100

Edit 2019: Råda säteri har bytt krögare sedan jag var där. Jag ska dit igen är planen.

chefstomaten