Restaurang Vatten på Tjörn en höjdare

Ett besök på #RestaurangVatten i #Skärhamn piggade verkligen upp en dag som började med rejäl grävskopehuvudvärk (stort tack för den @Skanska, det var tre timmars arbetstid till som ni pajade #vänortdeluxe ). Kan inte nog rekommendera maten och kaffet på Vatten. Utsikten kan ni se själva #Tjörn #cappuccino

Jag har sjungit Restaurang Vattens lov tidigare och är glad att kunna rapportera att de håller stilen. Dagens lunch för 95 kronor är helt enkelt ett fynd. Man får vällagad och snyggt upplagd högklassig restaurangmat av säsongens enklare råvaror. Min tallrik med bland annat någon gråvit fisk, vitkål och musselskum var svår att göra rättvisa på bild för den blev lite blek men min goda väns saltbakade rödkål med grön örtröra, syltad rödlök och stekt röd quinoa var i gengäld rena färgsymfonin. Gott smakade de båda två.

Se museet eller promenera på klipporna

Efter lunch kan man välja att se aktuell utställning på Akvarellmuseet i samma byggnad eller ta en promenad, antingen på klipporna eller i hamnen i Skärhamn. Därefter kan man med fördel återvända till restaurangen och dricka en kopp kaffe medan man ser solen gå ner.

Skärhamn ligger en timme från Göteborg och det är en trevlig utflykt om man har möjlighet eller behov av att ta en eftermiddag ledig.

12237543_922889211128480_468295298_n

PS! Det finns fler utflyktstips runt Göteborg finns på bloggen. 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)