Rosenkaféet – mitt favoritcafé

Turen har kommit till att beskriva mitt absoluta favoritcafé. Det har kanske inte stadens allra godaste kaffe, men det har fullt tillräckligt gott kaffe. Det ligger kanske inte precis bredvid en spårvagnshållplats eller mitt i en kombinerad bok- och inredningsaffär. Men det ligger mitt i en vacker trädgård i centrala Göteborg. Min trädgård. Eller min, och alla andra som bor i lägenhet och desperat saknar trädgård. I rosbersån har jag fikat, pluggat, funderat, skrivit, läst och pratat i oändligt många timmar de senaste åren. (Jag kan bli lite putt när jag kommer dit och alla platser är upptagna – hallå – det här bordet har jag minsann mutat in).

Rosorna är inte riktigt i sin fulla prakt just nu. Å andra sidan är det alldeles gratis att gå in i trädgårdsföreningen t o m april (inträde 20 kr, årskort finns). Fast å tredje sidan hjälper inte det om caféet inte är öppet. Så döm om min glädje när jag möttes av en glad skylt när jag kom dit häromdagen. Sol, snö och fika utomhus – kan det bli bättre? Jag älskar vårvintern!

Denna gång nöjde jag mig med kaffe men de har goda köttbullar, en anständig räkmacka och trevliga bärpajer. Orsaken till att jag var i trädgårdsföreningen under denna udda säsong var den pågående kameliautställningen (följ länk för många foton).

PS! Ska också tillägga att rosencaféet verkligen verkligen ska undvikas under högsäsong. Om man nu inte gillar att stå i ändlösa köer, vänta en evighet på sitt fika och sedan upptäcka att favoritbordet är ockuperat förstås. Då kan man uppleva cafeet som turistfälla, vilket fikabloggen gjorde.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)