Semestern är över – hurra för distansjobb!

Som diversearbetare är det svårt att säga när semestern börjar och slutar, aktiviteterna ändrar bara karaktär. Möten och moderatoruppdrag ersätts med bokföring och manuspyssel. Årets sommar har dock haft mer semesterkaraktär än på flera år, manusen har legat på sparlåga och jag har ägnat mig mer åt vandring. Nu är den period när jag var ledig från min huvuduppdragsgivare över. Hela veckan har jag faktiskt småjobbat på distans. Distansjobb är en fantastisk uppfinning för det betyder att jag varit kvar i Antibes med allt vad det innebär.

Livet i Antibes betyder morgonpromenad till bageriet för en färsk croissant och en sväng till marknaden för att inhandla dagens tomater. Om det inte är för varmt tar jag stavarna på en motionsrunda upp till fyren. Är det för varmt kan det bli ett dopp i havet istället. Det senare förutsätter att det inte är några brännmaneter inne, vilket det var alldeles för många igår.

En annan trevlig aktivitet i Antibes, en som jag gör för sällan, är pick-nick vid havet. Detta är inte lika elegant uppdukat som förra årets pick-nickbilder men nästan samma meny. Vin från cairanne, baguette tradition från Florentine och sedan lite röror från Monoprix. Ingen fransk måltid utan ostar, gärna gjorda mer eller mindre på get.

Som vanligt testade vi hur kvällsljuset gjorde sig som belysning för porträtt. Det här är inget av de bättre men bilden råkade ha rätt beskärning för att passa i det här blogginlägget. Poängen är att jag numera faktiskt är författare till två reseguider: Mitt Provence och Mitt Nice. Har du missat mina böcker finns info om hela min bokproduktion här.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)