Ska detta föreställa en båt?

Det har äntligen slutat regna! Årets maj måste gå till historien som den vädermässigt sämsta i franska Rivierans historia. Medan Sverige har värmebölja har det regnat regnat och regnat här.

Tänk svensk midsommar. Enligt kalendern borde det vara bikiniväder men går man ut i fleece och regnjacka så fryser man arslet av sig och undrar varför man inte tog mössa och långkalsonger med. De få stollar jag mött på mina promenader har varit svenskar som varit här på långhelg och huttrat under sina paraplyer.

Men idag slutade det äntligen och jag firade med att dra en sväng upp och ner till fyren. Det är en av mina vanligaste promenader när jag är här och skriver. Det har dock aldrig gått så enkelt och smärtfritt att knalla upp och ner. Kan det vara min ivrig konsumtion av rödvin? Att jag vilat mig i form? Eller är jag så surSkanska att adrenalinet fick mig upp och ner på ett kick?

Hur som helst är det härligt när ordningen nu är återställd och solen är tillbaka. Den får gärna stanna så kan jag återgå till att sitta på balkongen och skriva.

Jag måste berätta om den fantastiska webbsajten Marinetraffic.com som jag precis upptäckt (antagligen är jag sist på denna upptäckt men ändock). Där kan jag följa exakt vilka båtar som ligger inne i Port Vauban för närvarande, eller vilka som ankrat utanför.

Den högra båten i bild är R/S Eden, en nyrestaurerad båt från 1930-talet som jag sett här av och till den senaste månaden. En riktigt vacker båt tycker jag. Men det vänstra åbäket? Vad ska det föreställa? Den har inte ens ett namn på marine traffic-sidan men ägs av en ryss.

chefstomaten