Hemligheten Skanska undanhåller om Vänortsgatan

Jag har laddat ner Skanskas reklambroschyr för deras senaste byggprojekt Västerport. Det är 32 sidor med arkitektritningar, featurebilder och säljsnack. Det finns dock en liten men mycket intressant skiss. Det är den jag klippt in ovan.

De ljusgula husen (det med 1:an på och de små runt om) är blivande BRF Österport, de blå husen (det med 2 på och det söder om) är blivande BRF Västerport. De vita husen är en del av existerande BRF Harald Stake där jag bor. Jag bor i det vita huset som ligger nedanför det blå.

Det bygge som nästan tagit knäcken på mig för att det är så djälva nära, är så i vägen och låter så förbannat är alltså de gula husen. Snart ska de bygga de blå. Kul jul eller hej hjärtinfarkt.

Jämför skissen med en satellitbild över området innan Skanska kom in i bilden. Vid första anblicken så är det väl inget märkligt med detta. Det blå mindre huset och mitt hus ligger på var sin sida om en väg och en väg finns ju på satellitbilden.

FEL! Det som ser ut som en väg på satellitbilden är en cykelbanan och den ligger numera ungefär där det röda strecket är. Ja det är den som är byggd praktiskt taget rakt genom vår gamla uteplats!!

Och den ska alltså bli bilväg. Jag har närstuderat säljbroschyren och det mindre blå huset ska vara trevåningshus med garage under. Enda sättet för bilarna att komma dit är att köra på den här vägen.

Så inte nog med att jag blir hemlös ett bra tag till, jag får en bilväg i knät.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)