Massinvasion av skidåkare i Öjersjö

I veckan (vardag) testade jag skidspåren på Partille golfbana i Öjersjö för första gången och konstaterade att de var betydligt bättre än de på Delsjö golfbana i Göteborg. Nu har jag varit på återbesök. Tillsammans med halva Göteborg. Det var bilar precis överallt, det var köbildning i rondellen upp till parkeringsplatsen (där det var mer än fullt), det stod bilar längs uppfarten och lite varstans.

Själv kom jag med bussen så jag slapp p-bekymren. Värre var det med vallabekymren. Tog mina finskidor idag, de som var så himla bra 2003-2008, men därefter varit lögn att få glid på oavsett hur mycket man putsat, fejat och borstat. Min diagnos är spann-död. Samma sak hände för två andra familjemedlemmar som köpt samma modell vid samma tillfälle. Försöker pigga upp mig själv med att de nu utgör utmärkta träningsskidor, i betydelsen att man får ordentligt med träning på dem. Lite tråkigt för självkänslan bara när man blir omforsad av alla andra åkare hela tiden. När min självkänsla har repat sig (och det är vardag så det är färre åkare att bli omåkt av) är det dags att prova nästa golfbana. Landvetter står på tur.

När jag stod på Korsvägen och väntade på buss 513 kom nämligen fyra par skidor släntrande. Vid förfrågan visade det sig att de inte var medpassageare till Partille utan skulle med röd express till Landvetter. Det var nära att jag hängde på men jag hade en tid att passa efter skidturen och vågade inte ge mig ut på en orekognoserad utflykt.

Bilden är tagen vid 12-tiden när jag var på väg hem. Vid det laget hade spåret invaderats, inte bara av Vasaloppsåkare utan också kortbenta, träskidor och pulkor. De senare kör även jag om.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on juli 15th, 2013 at 10:32 e m