Jag väntar. Jag väntar på att bröd ska kalljäsa, det blir inte mycket tråkigare än så. Svägerskan har hittat ett recept i Coops medlemstidning på kalljästa bröd. 5 dl kallt vatten, 15 gram jäst, 3,5 dl hackade bär och nötter (vi tog gojibär, hasselnötter, aprikoser, tranbär och strödadlar) och 1 liter dinkelsikt (ok, det var visst lite vetegroddar och linfrön också). Den kletiga degen har nu jäst i kylskåpet över natt och om en timnme ska de in i ugnen. Hoppas få igång ugnen utan tjut denna gång. http://www.tomatsallad.nu/angugn-tvartomugn/
Chefstomaten är herre på täppan här i Tomatsallad-land. Hon serverar med lika stor entusiasm bilder av rimfrostiga fjällbjörkar och romerska stenbumlingar. Bakom detta alias står författaren Kristina Svensson. Hon blir himla glad om du spanar in hennes böcker. PS! Du har väl koll på att du kan prenumerera på Tomatsallad?
Drottningen av Tomatsallad är Chefstomaten. Chefstomaten har vissa likheter med författaren Kristina Svensson som när andan faller på publicerar bilder och texter från strövtåg i södra Frankrike och olika delar av Sverige. En del av texterna är research till olika böcker. Vill du hjälpa till att hålla bloggen reklamfri går det fint att lämna dricks. Det är givetvis helt frivilligt, men mycket uppskattat. Bankgiro nr 875-5373, Patreon eller skicka en kaffe nedan.
Det finns kakor här! Inga ätbara tyvärr men sådana som gör att jag kan se vilka texter som är mest intressanta och annan statistik (eller kunde, det har havererat just nu men jag hoppas få det att fungera igen). Om du stannar kvar betyder det att jag antar att du godkänner detta.