Skidpromenad i kjol

Jag har full förståelse för att det är svårt med trafiken när det är snöstorm. Men hur många dagar efteråt ska västtrafik använda den ursäkten? Det känns lite löjligt när solen skiner från klarblå himmel att västtrafik bara trafikerar fyra spårvagnslinjer, sporadiskt, med hänvisning till ”rådande väderlek”.

Västtrafiks opålitlighet gjorde att vi valde att göra återbesök på Delsjö golfbana (varifrån man i reservfall kan promenera hem om det krisar till sig). Där var massor av snö, och massor av skidåkare. Banorna är lagom flacka, rena Vasaloppsterrängen, det finns massor av yta och den ligger nära stan. MEN. Ingen spårmaskin har satt sin fot på golfbanan. Tänk om en bandvagn kunde kvista förbi och köra något varv, vilka suveräna spår det skulle bli. Nu är själva skidspåren ok, tack vare mängden skidentusiaster, men bredvid är det hur löst som helst. Stavarna sjunker ner en halvmeter om man försöker dubbelstaka.

Traktor som verkar ha strandat på Korsvägen. Väntar den på mer snö?

Därför blev det mer skidpromenad än skidåkning idag. Den supertunga ryggsäcken hjälpte till att hålla nere tempot. ”Ska du sova över en vecka”, frågade en man som promenerade förbi när jag packade ner överdragskläderna. Nej, men ska man åka hem med västtrafik gäller det att vara förberedd på alla eventualiteter. Det var tur, inte bara för den långa väntan på vägen hem, utan för att det var ganska kyligt även i spåret och överdragskläderna åkte efter en stund på igen. Inklusive min täckkjol inköpt hos Dagmars textil i Funäsdalen. De fungerar som överdragsbyxor, fast är överlägset snabbare att få på och av. Man slipper plocka av sig skorna, man kan tom behålla skidorna på. Fast just vid skidåkning hade kanske täckbyxor varit fiffigare.

Gångvägen upp mot Delsjö golfbana från Delsjövägen var oskottad vilket vi som åker skidor tackar för.

Tidigare besök på Delsjö golfbana läser du här.

Så här såg det ut vid ett tidigare tillfälle när en av gångbanorna som korsar skidspåret var både skottat och grusat. Stackars skidor!
chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on augusti 19th, 2010 at 02:05 e m