Småfippel med layout och plugin

Jag har återigen pillat lite med layouten. Först flyttade jag texten Tomatsallad – kaffe, ale, foto och andra väsentligheter upp ovanför bilden, sedan la jag tillbaka den. Fast denna gång delvis transparant så att färgen på texten beror på färgen på bilden. Tycker själv det blev bättre.

Sedan har jag pillat och pillat igen med menyerna. Har länge strävat efter att ha EN meny istället för två som det var från början. Men samtidigt får det inte vara alltför många val och för plottrigt. Resultatet blev att rullgardinsmenyerna återvände. Man får kika noga för att se att de existerar, kanske kan jag göra menyn större?

Skojigaste förändringen tycker jag själv är att jag la jag till en text i vänster sidokolumn med återkommande karaktärer. Idén fick jag från häxans blogg.

Så här ser min lista ut just nu.

Biologen Min dryckesbroder no 1. Vi hänger på the Rover eller ses över ett par skidor. Med 40 år i fältbiologerna kan hon allt om växter.
IT-konsulten Min räddare i nöden många gånger. Delar espressomaskin och hund med Fritz.
Fritz Min allra äldsta och bästa vän. Huvudorsak till mina flitiga resor till Halland.
Kasper och Lakritz matte Min allra flitigaste kommentatör (finns det ordet Eva?). Syns inte så ofta i texten, eftersom vi aldrig har träffats IRL.

Jag har också ändrat lite på plug-in-sidan.

Jag slängde ut den gröna tweet meme-knappen, trots att jag börjat bli ganska förtjust i den glada färgen. Men efter två månader har den knappt blivit använd. Får inse att mina läsare inte twittrar. Däremot är jag numera riktigt förtjust i YD Recent posts (det är den som genererar den snygga listan med senaste inlägg här till höger). Jag var ju mindre entusiastisk efter att ha laddat ner beta-versionen tidigare i höstas. Enda nackdelen med den är att man alltid måste se till att ha en bild till varje inlägg, annars blir det skitfult.

Blev det bättre, sämre? Något som verkligen stör er? Jag vet en sak som verkligen verkligen stör mig och det är den där FB-dela-knappen. Den hamnar aldrig där jag vill :-). Men den avslöjar vilka inlägg som är populärast, eller i alla fall vilket inlägg flest personer vill dela med sig av. Det inlägg som överlägset flest har tipsat kompisar på FB om är detta om Väderöarna. Lite nyfiken på varför just det.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on mars 9th, 2012 at 12:05 f m