Fantastiska vaniljbullar på café con leche

Det är tätt mellan caféerna i Linné, vilket är precis vad man behöver i september när störtskurarna står som spön i backen. I fredags tog jag skydd på Café con leche i hörnet Vegagatan/Plantagegatan när en skur modell upp-och-ner-vänd-hink slog till mot Göteborg.

Jag skulle bara ha en slät latte (eller cafe con leche som det heter på detta fik). Men det var kö och medan jag stod där och väntade så förälskade jag mig i en vacker uppläggning av bullar. Just bullar är min svaga punkt. De såg helt enkelt urläckra ut och såg ut att ge rejäl valuta för pengarna, seriös storlek för 17 kronor. De visade sig vara rena fyndet, de var så möra att de liksom smälte bort i munnen. Två tuggor, sedan var den borta – jag lovar. Jag misstänker dock starkt att jag behöver cykla fem varv i Toltorpsdalen som kompensation, men det är det banne mig värt!

Annars då? Kaffet var gott, inredningen mysig om man gillar rustik lantstil (vilket jag gör) och de säljer porslin (som kallas spanskt men är märkt Herbes de Provence och väldigt likt det som säljs runt Rivieran ). Totalt sett utdelas toppbetyg, väl värt ett besök även när solen skiner.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)