Snö på franska Rivieran (snöflingor iaf)

Medan vi i Sverige i veckan har pratat om rekordkyla har man på franska Rivieran pratat om snö och trafikkaos. Det är inte ofta det trillar ner flingor nere på kusten men den här veckan har det singlat ner enstaka flingor i Antibes, Nice och Menton. M försökte skicka en film från snöandet i Antibes men den blev ganska kort och suddig.

mandelieu-0129

Den här bilden är från Mandelieu, ungefär 100 meter över havet. Den är från i onsdags har jag för mig. Det häftiga med Rivieran är ju att det är en smal landremsa nedanför höga berg. Det betyder att inte behöver resa speciellt långt för att träffa på massor av snö och skidbackar. Det betyder inte att folk är vana vid att köra i vinterförhållanden. Motorvägen stängdes av hux flux och det har varit allehanda vägbekymmer. Men nu lär vädret ha återhämtat sig.

 

3 Comments for “Snö på franska Rivieran (snöflingor iaf)”

says:

Vad händer?! Ska man inte kunna lita på vädret i södra Europa ens ;). Hoppas verkligen inte det blir minusgrader och/eller vitt på marken där nästa vinter. Även om vi kommer vara längre söderut så blir jag ju lite nervös nu…

says:

Jag tror du kan vara lugn :-). Det är bara vart tionde år eller så som det snöar på Rivieran. Uppe i bergen är det förstås snösäkrare men inte längs kusten. Vädret här och där hänger ihop, är det kallt här är det kallt där och är det ovanligt varmt här så är det värmebölja där. Den enda skillnaden är att det generellt är varmare där nere.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.