Söndagspromenad i solen på Eriksberg

Med risk för upprepning så har jag återigen tagit en tur med Älvsnabben över till Eriksberg. Men jag gillar verkligen Älvsnabben, jag gillar att glida fram i hamnen och titta på isflaken och jag gillar Eriksberg. Och vem har sagt att man inte får gå i sina egna fotspår? Förresten så klev jag och biologen av redan på Lindholmspiren och promenerade resten av vägen så lite variation blev det minsann. Vi följde vattnet, förbi Slottsberget med sin gamla klassiska bebyggelse till Sannegårdshamnens moderna arkitektur och så vidare längs Sörhallskajen.

Vi var på intet sätt ensamma om denna promenad! Soltörstande Göteborgare hade gått man ur huse. Och på Nelly’s var det lång kö. Vi tog varsin cappuccinon i pappmugg (den smakade tyvärr sämre än jag mindes men jag gillar att gå runt med en pappmugg med kaffe). Det gladde mig att Nellys återigen har en uteservering (sist jag var där hade någon oförstående bostadsrättsinnehavare fått för sig att deras uteservering skulle sänka, inte höja, priset på hans bostadsrätt).

På kameran satt det fasta 30mm objektivet (som egentligen är tänkt till porträtt och franska macaroner) men det funkade rätt bra för att dokumentera konst och arkitektur också. Däremot var det värre med fåglar så jag fick nöja mig med en ”ejder”.

chefstomaten