Tomatsallad ett år idag – hipp hipp hurra!

Idag tänkte jag fira att Tomatsallad fyller ett år (med innehåll, det tog ett halvår och lite assistans av IT-konsulten innan jag kunde börja peta in bilder och text på rätt plats).

Jag gick in på min version av Hello world! (Hello world är det allra första inlägget på en ny installation av wordpress). Min hello world heter Tomte på tur. Gissa min förvåning när jag upptäckte att jag var för sent ute, det var igår jag borde firat ett-årsdagen!

Nåväl.

Brant inlärningskurva och en del datortrassel

Tomatsallad är min första blogg, jag visste inte speciellt mycket om bloggande när jag började och följde inga bloggar. Så inlärningskurvan har varit brant. Jag har läst oerhört många så här gör du tips, lärt mig ord som SEO (search engine optimization) och provat massor av plug-ins. Jag har modifierat utseendet ett antal gånger och delvis bytt inriktning. I början tänkte jag skriva om alla mina hobbies, allteftersom har jag krympt ner antalet ämnen för jag har inte hunnit med :-). Nu är tomatsallad delvis en anledning att prova ett nytt café istället för att gå till Espresso house varje gång. Det är också en motivation att gå ut med kameran och försöka ta bättre bilder.

När jag firade tre månader, då gnällde jag mest över att Internet Explorers inbyggda ”sk” skydd orsakade en massa extrajobb. Det är numera inget problem eftersom jag använder Firefox (fast är på väg byta till Chrome). Alla mina strävanden med bloggen kan följas här.

Fler läsare och bättre inlägg?

Antalet läsare har ökat sakta men säkert. Det är inte konstigt, ju mer innehåll på sajten, ju fler sökord finns det som kan trilla upp på sökningar. De flesta tittar bara in i jakten på svaret på en specifik fråga (exempelvis öppettider på ett visst café) och försvinner lika snabbt igen. Sedan verkar jag ha en liten skara trogna läsare. Lägger jag ut ett inlägg med vackra bilder så har jag inom en timme ett antal ”gillanden”. Sådant är uppmuntrande – TACK! Jag är också så nyfiken på vilka ni är!

En av effekterna med bloggen är att jag skriver snabbare idag än när jag började. Jag gissar att jag fortfarande pillar länge med mina texter jämfört med genomsnittsbloggaren, men jag sitter inte och vrider och vänder på vartenda ord längre. Det är jag grymt nöjd med!

Ska jag fortsätta på den inslagna vägen? Ska jag starta en ny ett-ämnes-blogg istället? Ska jag slänga ut nyvarande tema som jag växt ur och knacka ihop ett eget som gör precis som jag vill? Tills vidare så fortsätter jag på den inslagna vägen.

De goda bakelserna på bilden? De kommer från Cottard i gamla Antibes. Den vänstra, som var överlägset godast heter Fort Carré.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)