Tomatsallad ska flytta (förhoppningsvis idag!)

Tappra läsare som lyckas läsa detta, stort tack för att ni inte ger upp trots evighetslånga laddtider. Stort tack för att ni har tålamod och har gett den här sajten en chans. Den senaste tiden har bloggen haft en bråkdel av de läsare som Tomatsallad brukar ha i juni när regnet duggar ner. Jag förstår varför. Varje gång jag ska in och läsa något här håller jag på och blir galen över laddtiderna.

Binero har lagringsproblem

Orsaken till bloggens problem ligger hos webbhotellet Binero. Den här sajten har aldrig varit någon raket att ladda eftersom den har tusentals med stora bilder. Men jag har rensat bort det mesta bling-bling under våren. Allt för att snabba upp sidan. (Fick mycket inspiration från den här artikeln These plugins slow down your WordPress).

Men inget jag gör hjälper, om webbhotellet har lagringsproblem. Detta är inget nytt, sidan låg nere hela Valborgs-helgen. Då blev jag förbannad. Dessutom kändes det som att hela personalen hade tagit ledigt. Jag bestämde mig då för att jag skulle se mig om efter ett nytt webbhotell så fort mina böcker gått i tryck.

Varit trogen kund i nästan 10 år

Det tar emot att lämna Binero. Jag har varit kund hos Binero i 9 år och 9 månader. Genom åren har jag omväxlande varit nöjd och mindre nöjd. Ibland har jag träffat på något stolpskott hos supporten, ibland har någon service-minded stjärna räddat mig när jag gjort något dumt.

Att lägga ner tid och pengar på att flytta till ett annat webbhotell är verkligen inget jag vill ta tid med just nu. Om någon inte vet så försöker jag korra det sista för att få en bok i tryck, samtidigt som en annan kom från tryckeriet igår. Jag borde sprida information om mina böcker till världen, inte skriva detta.

Akut räddning av Tomatsallad

Men det här går inte. Jag kan inte ha Bineros driftsida bland mina mest frekvent lästa sidor. Jag vill inte ha fler mejl från Google att de upptäckt nya täckningsfel på min webbsajt. Jag kan inte lägga energi på att oroa mig över att ingen kan läsa min marknadsföring. Jag har byggt upp den här sidan under många år. Den är kanske puttefnaskliten jämfört med jättarna men för mig är den viktig.

Därför har jag akut startat nytt konto hos ett annat webbhotell (Oderland). De erbjuder gratis flytt av en WordPress-sajt och jag väljer Tomatsallad. Förhoppningen är att flytta över resten av mina sidor också samt min e-post (för 900 kr/h). De skulle flyttat Tomatsallad igår men då var lagringsproblemen hos Binero så stora att de riskerade att få korrupt data.

Så håll tummarna för att det i alla fall går att rädda Tomatsallad idag.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)