Tomatsallad är tillgänglig igen efter problem hos webbhotellet

Å vad glad jag är över att se Tomatsallad online igen. Det var så skönt klockan fyra imorse när jag möttes av mina senast publicerade texter istället för det felmeddelande som varit här i några dagar. Jag kan återigen bläddra bland mina äldre inlägg och läsa hur jag formulerat mig när det gäller Smultronställenboken. Det är inspiration jag behöver för att skriva baksidestexten.

Jag är oändligt lättad över att läsare återigen kan komma hit för att läsa mina restips. Jag slipper be om ursäkt för att sajten är nere mer. Och jag slipper känna mig desperat över att min viktigaste kanal är död. Jag är nämligen beroende av att du och du och du springer över den här sajten, läser vad jag skrivit och blir så nyfikna på mina böcker att du ställer sig i kö för att köpa en eller två.

Detta är vad jag borde ägna mig åt, fotografera, skriva och slita hårt. Men inte oroa mig över icke fungerande teknik.

Tomatsallad är viktigare för mig än någonsin

Jag har kanske inte berättat det men jag har alltså slutat på mitt mångåriga uppdrag för att få mer tid för mina böcker. Jag har en lång rad med nästan klara manus som jag vill ge ut. Förhoppningen är att jag kanske ska kunna sälja tillräckligt många exemplar för att skrapa ihop tillräckligt med pengar för att faktiskt klara mig utan alltför många extrajobb.

Detta kanske inte låter som något större steg för dig som läser detta. Därför ska jag dela med mig av ett par siffror. Det ena är att nio av tio bokutgivningar går back. Samt att författares medianinkomster från böcker för några år sedan var 20 000 kr om året. Det är de ekonomiska oddsen som jag ger mig in i.

Det kanske låter extremt stolligt men jag tror att jag ska lyckas. Tomatsallad har en central roll i mitt nya liv. Här finns nästan tio års texter och bilder liggande. De ligger här som en spindelväv för att locka nya personer att upptäcka att jag existerar. Med sidan nedsläckt hotas hela mitt nya liv.

Ska byta webbhotell när manusen är skickade till tryck

Utifrån det jag precis skrev om hur viktig Tomatsallad (och KristinaSvensson.se) är så förstår ni att jag inte kan ha dem liggande på ett webbhotell som har ett par dygns nedtid. Men lägger jag tid på att byta webbhotell nu blir manusen ytterligare försenade. Så jag får lägga ”byte av webbhotell” åt sidan tills manus är i tryck.

Håll gärna tummarna för att sidorna stannar uppe. Och bjud gärna in en kompis eller två att prenumerera. Nu behöver Google få reda på att sidan lever igen och har läsare.

chefstomaten