Tordenskiöldare intog stenpiren när Ostindiefararen lämnade stan

Lördagen den 14 augusti vinkades ostindiefararen Götheborg ståndsmässigt av från stenpiren, där hon legat över sommaren. Händelsen firades ordentligt med dansk hjälp. Kajen kryllade av bodar i 1700-talsstil (nåja) och danskar klädda i tidstypiska dräkter. De gjorde tillsammans reklam för Tordenskiöldsfestivalen i Fredrikshavn sista helgen i juni.

Jag kom dit lite i sluttampen men slängde fram kameran och smög sedan omkring och fotade några av favoritkläderna. Skoj bara man sluppit världens tristaste konferencier. Han var klädd i kostym och verkade blanda jag-roll (supercargör) med tredjepersonsberättande. Inte lyckat. Nu var det inte mitt jobb att utvärdera hans berättarteknik, så jag gjorde mitt bästa för att ignorera honom. Senare på kvällen återvände jag för det fejkade sjöslaget. De danska båtarna åkte en och en framför Ostindiefararen som sköt smällare mot dem. Otroligt fånigt egentligen, men rätt kul!!

Nedan har jag samlat några av favoritbilderna. Tryck på ”view with piclens” eller klicka på valfri bild för att få upp större format.

chefstomaten