Ocean ljusa – ny lättviktare på Ica

Mitt norra öga skådade en uppenbarelse på Ica maxi Mölndalsvägen häromsistens. Mitt i affären stod en välfylld hylla med bruna, lätt bulliga flaskor. De ser ju precis ut som flaskor från oceanbryggeriet, tänkte jag. Tittade en gång till, såg en gul etikett med en kaxig fyr som signalerade vida omkring att här var det oceanöl – på Ica! Det visade sig vara den nya ocean ljusa 2,8% (lite för starkt för att räknas som lättöl men tillräckligt alkoholsvagt för att säljas i mataffär).

Ica hade också försett hyllan med en skylt att ölen var bryggd ett par hundra meter från affären. Det är vad vi kallar lokalproducerat! Ok, malten och humlen har rest en del men själva förädlingen är gjord lokalt och för övrigt måste färdig öl vara betydligt dyrare att frakta omkring än lite humle med tanke på vatteninnehållet, eller hur? Det är alltså en ren miljögärning att dricka just detta öl.

Förväntningarna var högt ställda men tyvärr öppnade jag flaskan tillsammans med grillade korvar från Jane’s place och till dessa blev ölet sött och allmänt läskigt. Men jag har varit och rekvirerat en till flaska så jag ska prova denna golden ale till något annat. Ingredienslistan innehåller Maris Otter Pale Ale Malt och crystal malt samt Perle, Pilgrim, Willamette och Cascade humle.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)