Fler runda ruiner

När jag fortsatt igenom mina bilder från Italientrippen häromdagen så hittar jag ytterligare två runda ruiner, förutom ruinen som gjorde att vi hittade fjärilsängen. De här två klev vi dock inte ur bilen för, utan de är fotade genom bilfönstret.

Den ena är helt uppenbart en del av en befästning runt staden. Muren syns inte så väl från den här vinkeln, men tornet står i ett hörn. Jag vet inte riktigt vilken av alla småorter längs väg S32 det här är, det var så ohyggligt många och hälften finns inte ens med på kartan men ev är det Bagnasco.

Då återstår frågan, vad har detta varit för byggnader? De är fotade någonstans mellan Isola Perosa och Bagnasco. Det är uppenbart del av någon större anläggning för det är byggnader på båda sidor om (teleobjektivet var helt klart inte rätt för jobbet just här).

Jag försöker tänka på vad de skulle kunna tänkas ha haft för industri i det här området för att klara sig. Det är över olivoljebältet. Det är en del stenbrytning i krokarna, kan de ha varit någon typ av förädling kopplad till det?

chefstomaten