Uggla kaffebar i Malmö

Det är något visst med Malmö. Det är en annan atmosfär. Den skrämde mig en smula för tio år sedan men idag gillar jag den. Det känns som om jag rest till ett annat land när jag kommer till Malmö. Med den extra bonusen att det finns flera distinkt olika distrikt att besöka.

Skillnaderna blir extra påtagliga om man tar den nya snabbussen 5:an mellan Västra hamnen och Västra Sorgenfri. En buss som för övrigt har gratis wifi och går tätt även söndagmornar. Vips så andas man havsluft bland nybyggda utställningshus och vips så vandrar man runt bland hippa äldre tegelkvarter.  Skilda världar.

Uggla kaffebar ligger på St Knuts torg och är tämligen nyöppnat. Det drivs av två coola och roliga tjejer. Det är ett sådant där ställe där alla blir behandlade som stammisar. Möjligen är alla stammisar, det kändes så.

Jag åt söndagsfrukost där med Marika för ett tag sedan. Sista söndagen som det gick att sitta utomhus skulle jag tro. Några stora regndroppar fick oss att retirera in.  För 87 kronor fick vi två goda mackor på rågbröd, äppelmust, yoghurt med granola och snutkaffe med påtår. Det sistnämnda är ett kaffe som ska drickas utan mjölk.

Allt var gott och smakade extra bra efter en morgonpromenad längs havet i solglasögon och bara linne. Avrundar med den för en Malmöturist obligatoriska bilden av Turning Torso.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)