Vackra gårdar längs Tidernas väg i Hälsingland

I ett par dagar har jag tänkt att jag skulle skriva något odödligt om Tidernas väg genom Hälsingland, om utmaningarna att fotografera genom bilfönstret när bilen rullar, eller om vilket fantastiskt vinterväder det var häromdagen med både solsken, gnistrande snö och stråk av köldrök. Eller något annat intressant tema.

Men jag har inte riktigt den rätta orken. Jag har jobbat rätt många timmar varje dag och när jag rundar av för kvällen så vill jag lämna datorn. Jag har haft en del idéer på saker att skriva men inget av dem brinner jag så mycket för att skriva att jag offrar nattsömn för att göra det.

Till slut har jag lagt ner ambitionen att skriva något odödligt, jag bara publicerar ett gäng bilder. De är alla tagna från en rullande bil och de här är de där det inte dyker upp en taskigt placerad björk eller liknande mitt i bilden. Det finns många dåligt placerade björkar som förstört andra bilder kan jag meddela.

Sju stycken Hälsingegårdar har utsetts till Unesco världsarv. En anledning att de hamnat där är att bondgårdarna byggts särskilt stora i Hälsingland. Byggnaderna som fastnat på bild är andra hus än världsarven, men de är fortfarande större än motsvarande byggnader i andra landskap.

Jag gillar verkligen den här vägen, särskilt i sådant här väder. Det var lite surt att inte kunna stanna (jag körde inte) men å andra sidan så var det bra att vi kom fram någon gång. Det är ju inte ljust speciellt många timmar så här års.

chefstomaten