Vandringsresa till Frankrike i höst? Undvik de franska skolloven.

Jag stod och tuggade på en fransk kebab en dag (den innehöll karamelliserad lök, oignons confits, ett tillägg som inte behöver få vidare spridning). Efter en stund insåg jag att jag stod och stirrade rakt på en skylt utanför en skola och efter ytterligare en stunds tankeverksamhet, och ett antal lökar, så insåg jag att en av listorna faktiskt var ganska käck och något jag borde dela med mig av.

Har ju ingen aning om hur pass representativ den är för franska skolor, den här skolan kanske är unik med sina tider. Men jag tror inte det, jag tror den ger ett hum om när franska skolbarn har ledigt dvs när alla vandringsleder och badplatser svämmar över av semestrande fransmän.

Höstlov (hallowen) 19 oktober-3 november 2011

Jullov 16 december- 4 januari 2012

Sportlov (vinter) 24 februari-12 mars 2011

Påsklov (vår) 20 april-7 maj 2012

Sommarlov 5 juli -september 2012

 

chefstomaten