Vårtecken – pollen och prickar i fjärran

Påsken var udda i år. Först låg den ovanligt sent i april, nästan så den krockade med Valborg och sedan bjöds det på rena sommarvärmen. Alla träd exploderade, pollenrapporterna sköt i höjden och grillarna for fram. Jag hade planerat att ta tag i de där att-göra-högarna som hotar svämma över men i det fina vädret lockade det inte ett dugg (av någon anledning lockar de inte när det duggregnar heller). Istället roade mig med att experimentera fram gula efterätter hemma hos Fritz och it-konsulten, dricka en ny favoritöl (Ocean 12 plato lager) och promenera med kameran.

Jag tror aldrig jag har lagt märke till hur många olika blomställningar det finns på träd och buskar finns förut. Men nu var de där överallt, samtidigt. Ingen aning om vad de är för sorter men allihop är fotade under påskhelgen. Jag såg också en del strandskator och ejdrar men eftersom jag hade kakobjektivet på kameran så de blev de bara vit-svarta prickar i fjärran. Några exempel på prickar ligger längst ner.

 

 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)