Vasaloppet 2011 – skulle inte jag åka det?

Så var det den tiden på året igen. Tiden då jag grinigt inventerar mitt förråd av handskar, försöker lista ut vilket par skor som håller tårna över frysgrader längst och gräver fram en luftmadrass för att sova några ynka timmar på golvet i St Mikaelskolan tillsammans med tjugo andra (varav minst en alltid är en mästersnarkare av rang). Det är tiden då jag svär att jag aldrig mer ska kliva upp i ottan för att langa dricka eller vara trevlighetsminister. Nästa år ska jag minsann åka de nio milen i fädrens spår istället. Vill minnas att jag sa så även förra året…

Moroten är att lördag eftermiddag gå till kaffestugan i Mora. Och så hoppas jag på fint och lättvallat väder så jag har tid att ta många bra bilder istället för att kleta med vallor. På bildfronten så övade jag en del förra helgen under Öppet spår. Tog med båda kamerahusen och plockade fram teleobjektivet ur skåpet (vi är överens så länge solen skiner). Saffranssemlan är däremot plåtad med nya kakobjektivet (även känt som porträttobjektivet). Vi är superbundis i alla väder!

Men till nästa år så får jag faktiskt ta och sluta käka semlor och fotografera skidåkare och ge mig av ut i spåret själv. Sådetså!

 

chefstomaten