Yirgacheffe
Avnjuter en latte gjord på etiopiska yirgacheffe-bönor från Equal Exchange. Det är mina favoritbönor och inte smakar de sämre av att de både är ekologiskt odlade och fairtrade. Kaffet smakar extra gott just nu eftersom jag var tvungen städa köket mellan varven. Först packade jag nämligen kaffet alldeles för hårt. Det är en avvägning, packar man det för lite så blir det ingen crema på kaffet och allmänt sumpig smak. Men för hårt är heller ingen höjdare. Inget kaffe kom ut. Istället exploderade alltihop och kaffesumpen spreds över köket. Påminn mig om att inte packa kaffet riktigt så hårt imorgon.
- Nu doftar det i Azaleadalen i Göteborg - torsdag 5 juni 2025
- Nu glänser Le Provençale i Juan les Pins igen - lördag 24 maj 2025
- Mitt första intryck av Korsika: grönska mellan berg och hav - söndag 18 maj 2025
Last updated on mars 29th, 2010 at 03:19 e m
Exploderade? Låter ju livsfarligt med såna missiler hemma hos dej…
Det var bara kaffesumpen som for omkring :-) Det stökade till ordentligt men var ingen fara för liv och lem :-)