100 kr i entré till Tjolöholms julmarknad!

Grävskopemaffian och Microsoftsekten verkar ha gått ihop för att verkligen testa mitt tålamod. Vad jag behöver är något som gör mig på bra humör. Typ en julmarknad. Terapishopping har ju funkat förr och jag gillar julmarknader. Särskilt de ätbara avdelningarna. Testa olika senapssorter, korvar, hemgjorda ostkakor och julbröd i långa banor. Ett och annat vackert julpynt och en och annan keramikpryl har fått följa med hem också. Mina Facebook-vänner minns kanske julrosen Magnus som var en följetong ett tag. Han fick ett äventyrligt liv innan han gick hädan.

Men betala 100 kronor i entré, är det jag som blivit snål eller är det rena rånet? Det är ju inte någon utställning utan en marknad (låt vara att det paraderar omkring en del personer klädda i tidstypiska kläder). Ovanpå inträdet ska det ju fikas och handlas.

Jag har bestämt för mig att sist jag var på jul på Tjolöholm (2009) så var det gratis entré. Pengar fick de istället in på en hyfsat saftig parkeringsavgift. Det tilltalade mig, det är ju miljömässigt bättre om folk stuvar in sig fem och fem i varje bil, eller cyklar. Särskilt bra belöna de sistnämnda med gratis entré. Men i år är parkeringen gratis och i gengäld kostar det 100 kronor per person att gå in. Är det värt det?

Enligt biologen som var där igår är det inte det. Så här säger hon. (Hon hade fått en gratisbiljett.)

Och det var ju bra, för jag hade inte varit så nöjd med att betala 100 kr för inträde. Har ju besökt en hel del marknader genom åren, och jag var inte så imponerad av Tjolöholm i år. De har visserligen en del gott i matväg, bröd, ost, korv, senap, grönkål, m.m. m.m. och förstås en del fint hantverk – men inte som förr, tycker jag. Men det är ju vacker miljö och stämning.

Fritz och It-konsulten ska åka dit i eftermiddag. Får se vad de säger. Själv nöjer jag mig med bilderna från senaste besöket. Blir faktiskt lite sugen på att åka dit när jag tittar på dem …

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)